Ernebergsfältet
22 augusti 2015
12:00

Referat: Tjust IF/Överums IK - Hjältevads Mariannelunds IS

HM svarade för en mycket fin laginsats i strålande solsken på den svårspelade planen i gamleby. Det blev en rättvis seger med 2-1 för våra grabbar. Matchen började med att HM hade ett fint och brett spel där man utnyttjade kanterna på den lilla planen. Många fina anfall från kanterna och in i straffområdet. 1-0 kom på hörna från Felix som hittade Filip som bara hade att placera in bollen med huvudet i hörnet, mycket elegant. 1-0 stod sig halvleken ut. I den andra jämnade sig spelet ut lite grann. Tjust hade några farligheter i början. Sedan kom HM in i matchen igen. När ca 15 min kvarstår av matchen så jobbade Emil åt sig bollen och en Tjust spelare blev lite putt och gjorde en efterslängning som domaren såg. Varning och utvisning+ HM frispark som följd. Filip lägger upp bollen och backar ett par meter springer för att klippa till bollen, men spelar bollen snett bakom där Oskar kommer farande och klipper till bollen stenhårt, målvakten är på bollen men kan inte hålla den, 2-0 är ett faktum. Minuterna tickar på och HM börjar slå i från sig. Samtidigt flyttar Tjust upp sina spelare. Vid en tilltrasslad situation går bollen på flertalet spelare och in helt otagbart för annars duktige Erik i målet 1-2. HM skapar några fina lägen i slutet och prickar bl a ribban. 2-1 till ett vilt kämpande HM står sig matchen ut i denna (seriefinal).

Stort beröm för alla för den fina laginsatsen.